onsdag den 19. september 2007

”Minerydder fra Dansk flygtningehjælp dræbt af Sri Lankas efterretningsfolk.” Asian Human Rights Kommission (AHRC)

I en haste appel til FN`s menneskerettighedsråd, gør Asian Human Rights Kommission (AHRC) opmærksom på de drab og forsvindinger der har fundet sted i august måned i år. Der er blevet udarbejdet en liste med navne på 50 dræbte og 38 forsvundne personer. Listen viser at Sri Lankas militær, efterretning samt deres paramilitære allierede står bag i alle de sager hvor gerningsmændene er blevet identificerede, hvilket er i hovedparten af sagerne. På liste (nr.35) står også navnet på den minerydder fra Dansk flygtningehjælp, der blev dræbt i sidste måned. Organisationen har udpeget Sri Lankas efterretningsfolk som de skyldige i denne episode. Srilankas regerings talsmand beskyldte i går Asian Human Rights Kommission for at favorisere LTTE.
Den seneste tids beskyldninger mod Sri Lankas regering om overtrædelse af menneskerettighederne er blevet belyst af både FN diplomater og menneskerettighedsorganisationer. Sri Lanka svarer igen ved at beskylde organisationerne for at være i lommen på LTTE. Sri Lankas regering har beskyldt samtlige for at være terrorister.
I DR nyhederne i går, kunne man læse om Asian Human Rights Kommission appel til FN. I DR`s udlægning af sagen, er det enten regeringsstyrker eller oprører der står bag drabene og forsvindingerne, sådan ser det ikke ud ifølge listen som Asian Human Rights Kommission har udgivet og som DR burde have gennemlæst.

Relevante historier og kilde:

Haste appel og liste over ofrene for ulovlige henrettelser og forsvindinger (Asian Human Rights Kommission)
Mange dør, forsvinder I Sri Lanka, FN må handle. (Reuters)
Mindst 50 fundet dræbt i Sri Lanka (DR)

Tamilvoice

Menneskerettigheds aktivister vil have permanent FN tilstedeværelse i Srilanka.
Appel til FN`s menneskerettigheds råd af Tamileelam
Jaffna er den eneste by i verden, hvor civile frivilligt lader sig fængsle.
Ansatte hos Danish Demining group, søger sikkerhed hos HRC.
Dansk Flygtningehjælp afviser at deres ansatte har tilknytning til LTTE.
”FN diplomat er terrorist ”, Sri Lanka fastholder sine beskyldninger, medie krigen mellem FN og Sri Lanka forsætter.

Ingen kommentarer: